Pofta de viata

Screen Shot 2014-02-24 at 13.41.45

Astazi am pofta de viata.

Primul cuvant care mi-a venit in minte de dimineata a fost soare. M-am trezit zambind, am tras jaluzelele si m-am trecat la ochi. Ce zi frumoasa. Multa agitatie, gecile incep sa dispara incet incet, nu mai vad nici macar o umbrela – in sfarsit! Am mancat sanatos, am dat drumu tare la muzica si m-am imbracat in culori calde. De obicei este o intreaga aventura sa gasesc taxi, insa astazi am ridicat mana si hop – a si oprit. Primul lucru pe care il spune un taximetrist in Londra este despre vreme, de fapt aproape toata lumea pe aici. Deci astazi a fost: “Such a nice weather”.

Incerc sa fiu mereu bine dispusa, dar pot spune ca de mult nu m-am mai simtit asa. Nu s-a intamplat nimic special, nu am realizat nimic nou, ci doar am pofta…de viata, de iubit, de plimbat, de ras, de baut vin alb cu ochelarii pe nas si cu o carte in mana…pe o terasa. Astazi fac complimente, admir si imi bucur sufletul. Am spus STOP cumparaturilor pana in luna martie (cel putin), asadar nici nu pun mana pe portofel, decat pentru mancare, bautura si plimbari. Atat.

Am norocul sa studiez intr-un parc mare din centrul Londrei. Plin de verdeata, cu multe veverite, pasari si pesti.

Screen Shot 2014-02-24 at 13.42.18

Cand a fost ultima data cand ai arucat cateva firimituri pasarelelor, cand ai hranit ultima data un peste mic si salbatic…? Sunt sigura ca a trecut mult timp de atunci.

Screen Shot 2014-02-24 at 13.42.00

Opreste-te putin, uita-te in jurul tau si vezi ce iti lipseste. Iti lipsesc lucrurile mici, lucrurile pe care le poti face fara bani, fara masini, fara telefoane si fara nici un pic de falsitate. Ridica-te de pe scaunul pe care stai de cateva ore, iesi din casa sau da-te jos din masina si oxigeneaza-ti creierul si inima! Nu dureaza mult. Rupe-te cateva minute de rutina, lasa nervii, ignora mesajele. Uita-te in jurul tau, e o agitatie enervanta in care uitam de lucrurile mici. O faci pentru tine si pentru buna ta dispozitie.

Da! Am pofta de viata, pentru ca doar una am!

6 thoughts on “Pofta de viata”

  1. Foarte foarte frumos scris. Si eu azi m-am trezit binedispusa. Si cred ca vremea este unul din factorii care ne umple sufletul de bucurie. Culmea.. Am fost sa imprimisi sa xeroxez ceva si am avut aceeasi discuție cu vanzatoare: ce zi frumoasa! Si mai mult… In drumul meu azi, un domn hranea pescarusii pe mailul Râului care traversa orașul. Pacat ca nu pot atasa si dovada pt ca atat de tare m-a încântat bucuria acestora si dansul lor incat am imortalizat si momentul!
    Primavara frumoasa!

  2. Ineviatabil oamenii socotesc trecerea timpului……unii socotesc toamnele….altii socotesc primaverile!:))) O primavara superba iti doresc Alice (evident in Tara Minunilor) :))

  3. M-ai facut sa-mi incep dimineata zambind…… :)) Cum ar fi sa ma numesc Alice???? :))))) O zi minunata sa ai !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *