Cand nu pot sa scriu…

M-am pus in pat de pe la 9. Mi-am propus sa citesc o ora si sa adorm. Nu pot. Ma fascineaza cartea lui Chirila, “Exercitii de echilibru”. Am primit-o cadou. Multumesc.

M-am uitat la pagina asta goala cateva minute in sir. Scriu…Sterg…Iar scriu..Iar sterg…

Intotdeauna cand citesc subliniez pasajele care imi plac. Nu stiu de ce. Sunt carti pe care le-am citit si nu le-am mai deschis niciodata. Sunt randuri intregi pe care le-am iubit, le-am simtit…dar le-am uitat. Pacat. Incerc sa citesc ziarele, dar vorba doamnei Vulpescu: “E atata rutina in lume si-atat de putin adevar…”.Politicienii se cearta, averile se impart, vedetele sunt din ce in ce mai multe. Cate miscari am vazut in randul oamenilor de la televizor din Romania. Ba sunt de dreapta, ba sunt de stanga…astazi sunt prieteni, maine dusmani. Pierdem timp, in loc sa ne imbogatim sufletul si mintea, ne pierdem ratiunea, principiile si ambitia. Neimportant. Sa faca ce or vrea. E treaba lor.

Va multumesc tuturor celor care ma indemnati sa scriu. Oameni pe care ii cunosc sau nu. Am primit multe mesaje. La majoritatea am raspuns scurt: “Nu am starea necesara sa scriu. Iarta-ma”. Iertati-ma toti cei care ati intrat pe blogul meu si nu ati vazut nimic nou. Pentru mine este o bucurie imensa, un indemn, sa va stiu acolo. Uneori ma gandesc ca nu trebuia sa fac pagina atat de personala, ar fi fost mai interesant si mai usor de scris. Poate gresesc. Oare as fi parut o altfel de persoana daca tu citeai si nu ma cunosteai? Sunt curioasa cum ar fi fost. Cum ati fi desenat voi, in gandul vostru, imaginea mea…?

Da da…Imi acord prea multa importanta, prea multe credite. E mintea mea care imi creeaza o impresie gresita. Imi pare rau. Prieteni, amici, necunoscuti…cei care ajungeti sa cititi ce scriu…aveti un motiv…Va place, sau nu. Din curiozitate sau din greseala. Nu stiu daca intotdeauna ajungeti pana la sfarsit… Oricum ar fi, eu va multumesc. E noapte si e tarziu… Noapte buna.

4 thoughts on “Cand nu pot sa scriu…”

  1. 2014 La multi ani! Ce importanta are daca place sau nu ce scrii ?Din moment ce intra si citesc inseamna ca ceva spui si transmiti celor ce citesc ,place sau nu asta are importanta.Scrii ce gindesti ce simti si faci sa astepta sa cireasca necunoscutul rindurile tale asta e important.Un an cu impliniri Oana iti doresc.

  2. Asteptam demult aceste randuri. Sunt primele pe anul asta. Si ma bucur ca ai inceput iar sa scrii… Le astept pe toate celelalte pe care vei urma sa le asterni pe blogul tau si ca plac sau nu, e alegerea fiecaruia, important este ca trecând timpul si uitandu-te înapoi, vei vedea ca a ramas ceva in urma! La multe rânduri pe anul asta! Si “la multi ani!” pentru maine! Toata fericirea si toat binele! Te imbratisez Draga mea prietena!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *