O zi

imagess

1 zi. 24h. 1440 minute. 86 000 secunde.

Cum iti imparti timpul?

Eu 24 de ore din 24 iubesc, 7 ore dorm, 17 ore gandesc. Pierd mult timp pe telefon si laptop. Uneori pentru ca trebuie, alteori doar pentru  ca sunt dependenta. Cred ca aproximativ 2 ore le pierd mancand, lunch-ul, cina sau poate doar rontaind cate ceva. 1 ora ma documentez, citesc ziarele, vad ce mai e nou. Adunate de-a lungul zilei, cam 120 de minute le petrec vorbind cu familia si prietenii, la telefon sau ne whatsappuim. Lasand pauzele la o parte, cam 7 ore lucrez. Mai pierd inca 2 sa ajung la birou si inapoi acasa. 3600 de secunde imi sunt accordate dimineata si seara inainte de cina, machiaj, schimbat hainele de nu stiu cate ori, probat 3 perechi de pantofi si alte chestii din astea mici, care tin mai mult sau mai putin de femei. 30 de minute le pierd zilnic cautand cate ceva. Ori nu gasesc o bluza, ori am nevoie de un mail, ori imi pierd capul si uit de tot :)). In fiecare zi e cate ceva de rezolvat, lucru valabil pentu toata lumea: banca, facturi, scrisori.. Unde mai pui si cumparaturile, alea casnice, nici nu mai vorbim de pantofiorii si gentutele. Deci, si astea imi ocupa aproximativ 1 ora.

Adunand toate astea, imi raman 30 de minute pe zi. Mai mult sau mai putin bineinteles, o marja de eroare exista intotdeauna.

Deci, cand mai am timp eu ca femeie, sa calc, sa spal, sa fac mancare si vorba aia daca ar fi cazul sa mai cresc si un copil? Coaforul e nelipsit. O femeie trebuie sa se intretina. Poate nu e timp pentru masaje, tratamente faciale.. Dar acolo, un minim necesar, daca esti femeie si nu faci nimic pentru tine in directia asta, puneti un semn de intrebare. E prea lung subiectul asta, il voi dezbate intr-o alta zi. Sportul ar trebui sa intre si el in rutina zilnica. L-am cam abandonat in ultimul timp, dar promit ca revin la normal cat de curand. 45 de minute ar trebui petrecute in sala, pe terenul de tenis sau in piscina. Oriunde, oricum.. miscare sa fie !

Am tot stat sa ma gandesc daca doar mie nu imi ajunge timpul. Sau poate algoritmul de calculare este gresit. Cred ca singura explicatie logica este ca vreau sa fac prea multe intr-un timp mult prea scurt. Rabdare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *