Ploaia

Unknown

Ploua. Pentru mine ploaia are o singura semnificatie. Imi da o stare de liniste. Ma face sa tac si sa ascult. Sa ma uit spre cer si sa vad cum picarurile de apa nu incetesc sa cada. Se astern peste tot: oameni, masini, case.. Plantele sunt cele mai fericite. Copacii parca fac o plecaciune cerului si ii multumesc. Florile, desi incarcate cu picaturi, se desfac si parca zambesc fericite. Uite lucurile astea mici ma fac sa ma simt bine atunci cand ploua. Doi indragostiti se adapostesc sub un acoperis, imbratisati si se saruta. Asteapta.. Sa se opreasca. Parca toti ne facem mai mici, ne ghemuim si ne adapostim. Ne curatam. Am alergat de multe ori prin ploaie. Uneori plangand, alteori razand. Fugeam spre fericire sau ma indepartam de o problema.

 

Cand a fost ultima data cand ai plans in ploaie ? Singur si trist.. Sau poate cu un pahar de vin in mana, cu ochii pe geam si cu gandurile pierdute printre picaturi ?

 

Cand a fost ultima data cand ai simtit ploaia fericit ? Te-ai simtit iubit si ai strans persoana iubita tare la pieptul tau ? Ai uitat de tot si cu parul ud i-ai luat mana si ati plecat mai departe ?

 

Ploaia te face sa gandesti, sa simti, sa iti doresti. Te pierzi printre amintiri, te indeamna spre meditatie si creeaza o atmosfera intima. Caminul prinde alta culoare cand totul afara este gri si intunecat. Emotivitatea atinge cotele maxime si sensibilitatea isi face si ea locul in sufletul fiecaruia. O caldura linistita este in aer si in jur totul pare adormit. Tacerea face loc zgomotului, picaturile lovesc tot ce intalnesc. Din peisaj lipsesc tunetele si fulgerele.

 

E liniste. Ploua. Ma gandesc. Traiesc.

 

 

 

6 thoughts on “Ploaia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *