Primul cuvant

sistemul_celor_sapte_cuvinte

Nu stiam despre ce sa scriu. M-am tot fastacit, pana cand am inceput un joc cu prietenii de pe Facebook si WhatsApp.

Prima intrebare a fost:

“Care este primul cuvant care iti trece acum prin cap?”

Am luat raspunsurile de la primele 27 de persoane:

Aselenizare

Pariuri

Emotie

Ras

Iubire

Drog

Trandafir

Sex

Stralucire

Semafor

Sticla

Fata

Mama

Apa

Bucurie

Suflet

Sani

Hotel

Bani

Ruj

Succes

Catel

Tigara

Portocala

Ura

Speranta

Tristete

Sincer unele dintre ele m-au socat. Cum ar fi cuvantul “Aselenizare”, am incercat sa gasesc o explicatie logica insa nu am putut. Va pot asigura ca o persoana foarte citita mi l-a spus. Altele s-au repetat, cum ar fi: “Iubire”, “Sex”…Altele au aparut din neant: “Sani”, “Hotel”, “Drog”. Mi-am dat seama cat suntem de diferiti intr-un fel si cat de mult ne asemanam in acelasi timp. Unii dintre voi mi-ati dat raspunsuri simple: “Apa”, “Portocala”, “Ruj”– lucruri pe care cel mai probabil le aveati in mana sau doar le vroiati in momentul respectiv. Unii dinte voi mi-ati raspuns cu stari sufletesti: “Tristete”, “Speranta”, “Emotie” – poate involuntar sau poate constient. Asta simteati si asta ati spus. M-a mirat mult cuvantul “Mama”, care a venit de la un barbat care se apropie de 30 de ani. Neasteptat cuvantul “Bani” a venit de la o persoana cu statut financiar foarte bun. Bineinteles, “Fata” si “Sani” au venit de la persoane de sex masculin. “Succes” mi-a spus o prietena care intotdeauna a reusit in tot ceea ce si-a propus, in timp ce “Ras” mi-a spus o alta prietena care zambeste mereu. “Pariuri” mi-a spus un prieten care chiar asta facea in momentul respectiv si pe langa asta – addicted to bet.

Desi pare un joc simplu la prima vedere, opriti-va o secunda si ganditi-va la primul cuvant care va trece prin cap. Poate fi o dorinta, o durere, un sentiment sau poate o ambitie. Multe persoane au inclus si substantive proprii: “Andreea”, “Alina”, “George” sau “Mircea” – probabil era persoana de langa ei sau femeia/barbatul care nu le da pace – sentimental sau pur si simplu relational. Oricum, exceptand lucrurile banale pe care le spuneti atunci cand sunteti intrebati, primul lucru care va vine in cap in prima secunda este ceea ce va doriti cel mai mult sau cel mai mare regret – ceva ce va lipseste.

Culmea! Nici un cuvant legat de tehnologie nu a aparut. Desi este lucrul care ne domina existenta in momentul de fata si cu absolut toti cei intervievati am comunicat cu ajutorul tehnologiei. Dar vorba aia: Tehnologia e parte din noi acum. Ca si cum cineva mi-ar fi raspuns: maini, picioare sau cap.

In fiecare dimineata incercati sa va ganditi la ceva pozitiv, acesta sa fie primul gand care va trece prin cap. Nu va ridicati din pat pana nu realizati care a fost primul lucru – doar asa ambitia din voi va creste, durerea va trece mai repede si lucrurile vor fi mult mai pe intelese.

A doua intrebare a fost:

“Care este primul cuvant care iti trece prin cap cand te gandesti la mine?”

M-am folosit pe mine pentru ca in primul rand imi plac jocurile de genul acesta si in al doilea rand pentru ca eram singura persoana comuna tuturor.

Zapacita

Nebunie

Smechera

Pensiune

Polo

Chanel

Alunecoasa

Sora

Tocuri

Magazin

Dor

Zambareata

Speciala

Gelozie

Stima

Simpatie

Blog

Bagaje

Forta

Creativa

Cariera

Iubire

Happy

Perseverenta

Scenarii

Capacitate de rezolvare

Agitatie

Aproape toate cuvintele sunt pozitive si va multumesc. Acest lucru se datoreaza faptului ca am intrebat prieteni sau poate chiar sunt o persoana plina de calitati. Glumesc. Sunt sigura ca va vin si multe cuvinte negative in minte, mai ales cei care nu ma placeti atat de mult. Dar ca un lucru general, ceea ce urati la altii este de faptul lucrul care creeaza umbre in interiorul vostru. Si nu ma refer doar la mine, ci in general.

Alegeti o persoana si incercati sa faceti acelasi lucru. Daca primul cuvant care apare este negativ, intrebati-va de ce. Bineinteles, aici nu pot include probleme personale, probleme de familie si alte lucuri de genul acesta.

Acum, distruibuie prietenilor, familiei si afla ce cred ei despre tine sau care este primul lucru la care se gandesc. Incearca sa afli de ce? E interesant.

O saptamana minunata va doresc!

2 thoughts on “Primul cuvant”

  1. primul cuvînt ce-mi vine în minte, cu referire la persoana ta, este inteligență!
    te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *